Kulttuurigaala taustagrafiikka

Ehdokkaat

SUUREN RAADIN ÄÄNESTYS


Kansainvälisyyspalkinto

Henkilö, ryhmä, toimija tai hanke, joka on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran tai läpimurron tai joka on vaikuttanut merkittävästi kulttuurin kansainväliseen vuorovaikutukseen.

Hytti nro 6-elokuva

  • Grand Prix -palkinto Cannesin elokuvajuhlilla heinäkuussa 2021
  • ohjaus Juho Kuosmanen
  • perustuu Rosa Liksomin kirjaan

Innocence-ooppera

  • kansainvälisesti ylistetty kantaesitys heinäkuussa 2021
  • Aix-en-Provencen festivaali
  • sävellys Kaija Saariaho
  • libretto Sofi Oksanen
Kuva: Ralph Larmann

Mikki Kunttu

  • valaistustaiteilija
  • Berliinin olympiastadionin uusi värimaailma 2020
  • kanadalaisen nykysirkusryhmä Cirque du Soleilin useat performanssit

Kulttuurin hyvinvointi

Henkilö, ryhmä, toimija tai hanke, jolla on ollut merkittävä rooli henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä kulttuurin keinoin.

Kuva: Noona Taavela

Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit ry kunnostautui korona-aikanakin hauskuuttamalla lapsia nostureiden avulla sairaalan ikkunoiden ulkopuolella saaden nuoret potilaat nauramaan ja unohtamaan hetkeksi sairautensa.

Tampereen ratikka

Tampereen Ratikan taide -ohjelmassa on mukana 81 taiteilijaa ja 46 taideprojektia, jotka ovat tuoneet taiteen osaksi raitiotien rakentamista ja valmistumisen jälkeistä matkustuskokemusta.

Kuva: Tampereen Raitiotie Oy

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon-kampanja

Huuhkajat on kertonut esikuviensa johdolla lukemisen ja liikkumisen tärkeydestä, sekä innostanut lapsia ja nuoria lukemaan ja liikkumaan kuukauden kestäneessä kampanjassaan, johon osallistui 2231 päiväkotiryhmää/koululuokkaa ja lähes 50 000 lasta ympäri Suomen!


Vuoden museokaupunki

Kaupunki, joka on onnistunut museoratkaisuillaan tarjoilemaan suomalaista kulttuuriperintöä poikkeuksellisen houkuttelevasti, monipuolisesti tai luovasti vuosien 2020 ja 2021 haastavissa olosuhteissa.

Hämeenlinna

Monimuotoinen yhdistys-, kaupunki- ja valtiojohtoisten museoiden osin ansiokkaasti uudistunut kokonaisuus, jossa on saavutettu myös yksittäisiä kävijäennätyksiä korona-aikana.

Mikkeli

Kesäkuussa 2021 Päämajamuseon yhteyteen avattu Sodan ja rauhan keskus Muisti uudistaa tieteen keinoin suomalaista museokonseptia lisäten koko Mikkelin museotarjonnan houkuttelevuutta.

Kuva: Visit Mikkeli
Kuva: Vesa Aaltonen

Turku

Alueen monipuoliset museopalveluiden tarjoajat ovat kunnostautuneet kaupungin johdolla digitalisaation edelläkävijöinä ja suunnanannäyttäjinä koko museosektorille.


Vuoden taide-elämys – Koululaisten äänestys

Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin sekä opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma tarjosi kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille vierailun 1–2 korkealaatuiseen taidekohteeseen mm. oopperaan, teatteriin tai taidenäyttelyyn, sekä mahdollisuuden arvioida kokemansa taide-elämys sitä varten rakennetulla sovelluksella. 

Hämeenlinnan teatteri – Näytelmä, joka menee pieleen 

Hittikomedia harrastajateatterin näytelmän ensi-illasta, jossa kaikki menee niin pieleen kuin vain voi mennä. Ohjaus: Jukka Keinonen 

Tampereen Teatteri – Eikä yksikään pelastunut 

Agatha Christien murhaklassikossa on nostalginen tunnelma. Kuka kutsui vieraat saarelle? Kuka on murhaaja? Ohjaus: Anna-Elina Lyytikäinen 

Varkauden Teatteri – Simpauttaja-Finnhits 

Kesäiseen Pohjois-Karjalaan sijoittuva kotimainen menestysmusikaali on höystetty mehevällä huumorilla. Ohjaus: Janne Kinnunen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rekisteriseloste