Kulttuurigaala taustagrafiikka

Uusi ja erilainen Kulttuurigaala suorana Ylen TV1-kanavalla

SUOMI JUHLII KULTTUURIA TAMPEREELLA 2021 JA 2022

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella 2021 ja 2022. Suorana Ylen TV1-kanavalla televisioitava viihteen ja taiteen juhla huipentuu suuren yleisön äänestämän Vuoden Kulttuuriteko -palkintoluokan voittajan julkistamiseen. 

Vuoden 2021 tilaisuus järjestetään marraskuun 25. päivänä Mediapoliksen tiloissa rajoitetusti 300 kutsuvieraalle. Vuotta myöhemmin tavoitellaan moninkertaista yleisöä, kun Tampereelle valmistuva Uros Live -areena houkuttelee kulttuurin ja taiteen ystävät täysin uusiin puitteisiinsa. 

-Kulttuurigaalan isännöiminen on meille suuri kunnia ja suunnannäyttäjä tavoitellessamme vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä Pirkanmaan kanssa, painottaa Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja ja kulttuuripääkaupunkihankkeen projektijohtaja Perttu Pesä. 

Tampereen ohella vuotuisena alan suurimpana juhlana starttaavan Kulttuurigaalan taustalla vaikuttavat vahvasti pääyhteistyöyrityksenä Veikkaus sekä oikeudenhaltijoina Yle, vastikään perustettu kulttuurin ja taiteen edunvalvoja KULTA ry ja koko projektin alulle panevana voimana Mikko Vanni yrityksensä Life Style Investin kautta. Lisäksi jo alkuvaiheessa kulttuurialan toimijoista yhteiskunnallisiksi pääyhteistyökumppa-neiksi ovat lähteneet Suomen museoliitto, Serlachius-museot ja Designmuseo. 

-Olen erittäin innostunut jo nyt julkistamisvaiheessa toteutustiimin raikkaasta otteesta ideoinnissa ja suunnittelussa. Kulttuurigaalasta ollaan luomassa muista perinteisista gaaloista poikkeava katsojat vuorovaikutteisesti mukaansa tempaava yllätyksellinen kokonaisuus, iloitsee toimitusjohtaja Vanni tyytyväisenä. 

”KOKO KULTTUURISEKTORIA JA KANSAA YHDISTÄVÄ JUHLA” 

-Kulttuurigaala antaa Ylelle oivallisen mahdollisuuden luoda alan ammattilaisten kanssa suomalaisille yhteisiä elämyksiä ennakkoluulottomasti genrerajoja rikkoen. Luvassa on koko kulttuurisektoria ja kansaa yhdistävä juhlahetki, kuvaa tapahtumapäällikkö Asta Kujala oikeudenhaltijan roolin tärkeyttä Ylelle. 

-Suomalaiset ovat kulttuurikansa, joka innostuu todella laajasti eri jutuista. Gaalassa kulttuurin ystävät pääsevät yhdessä juhlimaan tätä monimuotoisuutta. Otamme humuun mukaan sekä alan että kansan koko kirjon, lupaa Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. 

Ensi syksynä aloittava vuotuinen gaala lähtee luomaan jotain täysin uutta ammentaen ennen näkemättömällä tavalla nykyhetken ilmiöistä ja tulevaisuuden visioista. Kultuurin eri muotoja yhdistävien viihde ja taide-esitysten kirjoa täydentävät suomalaisen kulttuurin tuoreiden saavutusten ja aiempien urotekojen palkitsemiset. Erilaisten huomionosoitusten taustoitukseen ja ehdokasasetteluihin sekä valintoihin osallistuu monipuolinen joukko suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta kulttuurilaitosten taustahahmoista yritysmaailman ja yhteiskunnan vaikuttajiin. 

Lisätietoja: 

Mikko Vanni, pääjärjestäjä, Kulttuurigaala, 0400 422751, mikko.vanni@kulttuurigaala.fi 

Asta Kujala,tapahtumapäällikkö, Oy Yleisradio Ab, 050 395 6097, asta.kuja@yle.fi 

Rosa Meriläinen, pääsihteeri, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry, 050 432 6679, rosa.merilainen@kulttuurijataide.fi 

Jukka Suomela, viestintäjohtaja, Kulttuurigaala, 0400 617761, jukka.suomela@kulttuurigaala.fi

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rekisteriseloste