Kulttuurigaala taustagrafiikka

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa 24. marraskuuta 2023

Kulttuurigaalaa juhlitaan 24. marraskuuta Tampereella Mediapoliksessa. Voit osallistua gaalaan suoraan kotisohvalta, sillä Yle lähettää Kulttuurigaalan suorana lähetyksenä. Ilta huipentuu Vuoden kulttuuripersoona ja -teko -yleisöäänestyksien voittajien palkitsemiseen. 

”Kulttuuri ruokkii päivittäin meidän arkeamme ja antaa lisää sävyjä. Se avartaa ajatteluamme ja antaa uusia näkemyksiä maailmankuvaamme. Ilman kulttuurin tuomia elämyksiä elämämme olisi melko harmaata, olipa kyse taiteesta, teatterista, kirjallisuudesta tai musiikista. Kulttuurilla on yhtä monta suuntaa ja lajia, kuin on meitä ihmisiäkin. Onkin arvokasta päästä jälleen kokoamaan kulttuurimme monimuotoisuutta yhteen ja juhlistamaan yhdessä näitä upeita elämysten luojia”, iloitsee Kulttuurigaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Kulttuurigaalassa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria ja nautitaan upeista esityksistä. Gaala huomioi koko kulttuurin ja taiteen kentän, ja tarkoituksena on palkita tekoja, teoksia ja tekijöitä, joissa on jotain uutta, omaperäistä tai tärkeää.

“Taustoitukseen ja ehdokasasetteluihin, sekä valintoihin osallistuu monipuolinen joukko suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta aina kulttuurilaitosten taustahahmoista, yritysmaailman ja yhteiskunnan vaikuttajiin. Kuitenkin tärkeimmät päätökset Kulttuurigaalassa tekee yleisö, sillä suomalaiset ovat kulttuurikansaa”, huomauttaa Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

”Palkintojen avulla tuomme näkyväksi moninaisena kukoistavaa kulttuuri- ja taide-elämäämme ja kiitämme sen tekijöitä. Luvassa on tunteikkaita hetkiä ja ikimuistoinen show”, paljastaa Meriläinen.

Perinteisistä gaaloista poiketen katsojat pääsevät osallistumaan vuorovaikutteisesti mukaansa tempaavaan ja yllätykselliseen kokonaisuuteen. Kulttuurin eri muotoja yhdistävien viihde ja taide-esitysten kirjoa täydentävät suomalaisen kulttuurin tuoreiden saavutusten ja aiempien urotekojen palkitsemiset. 

”Kulttuuri on täynnä upeita tarinoita – ihmisiä ja ilmiöitä. Ne ansaitsevat huomiota paljon nykyistä enemmän. On hienoa päästä rakentamaan tästä koko Suomen yhteistä elämystä yhdessä yleisön, kulttuurin parissa työskentelevien, sekä kumppaneiden ja Tampereen kaupungin kanssa. Kulttuuri koskettaa ja kuuluu kaikille”, muistuttaa Ylen Urheilu- ja tapahtuma yksikön johtaja Panu Pokkinen.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rekisteriseloste