Museoliitto mukana Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat 11.1.2017 Kimmo Levä (Suomen museoliitto) ja Mikko Vanni (Life Style Invest Oy)

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat 11.1.2017 Kimmo Levä (Suomen museoliitto) ja Mikko Vanni (Life Style Invest Oy)

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa 18.10.2017 Turun Logomossa Suomen laajaa kulttuuritarjontaa. Suomen museoliitto on yksi gaalan yhteistyökumppaneista.

Gaalassa palkitaan ja huomioidaan suomalaisia taiteilijoita, artisteja, kulttuurin tekijöitä sekä tapahtumia. Juhlavuoden kunniaksi gaalassa palkitaan Vuosisadan Museo, jonka pääsevät valitsemaan Museoliiton jäsenmuseot.

”Vuosisadan Kulttuurigaala on ainutkertainen tilaisuus, joka kokoaa kaikki kulttuurialat yhteiseen juhlaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi”, kertoo Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Gaalassa esiintyy maamme eturivin artisteja eri kulttuurin aloilta, ja tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä Yleltä.

 

Museokortti on matkalippusi 100-vuotiaan Suomen historiaan

Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkasen mukaan itsenäisyyden juhlavuosi on erinomainen ajankohta hienolle museoharrastukselle.

”Museoiden käyttökulttuuri on muuttunut ja museokortin avulla piipahtaminen on helppoa. Museokortin avulla pääsee 250 museoon. Kynnys poiketa museossa on matala, kun lompakosta löytyy valtakunnallinen pääsylippu”, sanoo Honkanen.

Museokortilla pääsee näkemään Suomen suurimmat taidemuseot ja kulttuuriset kohteet, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset ja paljon paikallisia museokohteita.

”Mikäpä onkaan Museokorttia parempi matkalippu 100-vuotiaan Suomen historiaan”, toteaa Honkanen.

 

Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle

Museokortti on erinomainen lahja, joka pitää saajan liikkeellä vuoden ajan ja muistuttaa antajastaan jokaisella museokäynnillä. Se tarjoaa virkistystä ja mukavaa tekemistä. Museokortin voi ostaa kaikista Museokortti-museoista ja museot.fi-verkkokaupasta.

 

Lisätietoja

Seppo Honkanen
Museokortin kehitysjohtaja
Museokortti
040 833 9059 / seppo.honkanen@museot.fi

Kimmo Levä
Pääsihteeri
Suomen museoliitto
040 166 2816 /
kimmo.leva@museoliitto.fi

www.kulttuurigaala.fi

 

Muut Ajankohtaiset

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Turun Kansallinen Kirjakauppa on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Kirjakauppa on lahjoittanut yhdessä kustantajien kanssa kirjapalkintoja, joiden saajat arvotaan kaikkien Vuosisadan kulttuuripersoona -palkinnon äänestäjien kesken kuukausittain lokakuuhun saakka.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti neljä ja puoli kuukautta ennen varsinaista gaalaa neljän eri palkintoluokan ehdokkaat Kultalilja-raadin äänestykseen. Yhteensä 36 ehdokasta edustaa monimuotoisesti suomalaista kulttuuria ja sen tekijöitä. Ehdokasjoukko täydentyy vielä viikon päästä sadalla nimellä, joista kansa pääsee valitsemaan äänestämällä Vuosisadan kulttuuripersoonan.

Lue lisää

Koivuniemi, Rajaton, Juntunen ja Salminen esiintyvät Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Lue lisää

Lataa Cardu-sovelluksessa Vuosisadan Kulttuurigaala -mobiilikortti kännykkääsi. Samalla saat oikeuden osallistua kuukausiarvontoihin toukokuusta 2017 alkaen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan kumppaniworkshop-tilaisuus ja palkintolautakunnan kokous pidettiin Casino Helsingin tiloissa torstaina 11.5.2017.

Lue lisää

Katso palkintolautakuntaan kuuluvat jäsenet

Lue lisää

Suomalainen luovuus jalustalla Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

Lue lisää

Kulttuurin kirjoa palkitaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Lue lisää

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 sykkii suomalaista kulttuuria. Yksi vuoden huipputapahtumista tulee olemaan Vuosisadan Kulttuurigaala.

Lue lisää

Hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 pulserar av den finländska kulturen. Ett av årets toppevenemang kommer att vara Århundradets Kulturgala.

Lue lisää