Kulttuurigaalassa tuodaan esiin kulttuurin monialaisuus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14.5.2017

Vuosisadan Kulttuurigaalan kumppaniworkshop-tilaisuus ja palkintolautakunnan kokous pidettiin Casino Helsingin tiloissa torstaina 11.5.2017.

“100 vuotta on näyttänyt, että meillä on melkoinen kulttuurinen voima. Olemme päässeet pitkälle huomioon ottaen Suomen koon ja aika pienen aseman maailmassa yleensä”, kertoo ministeri ja puheenjohtaja Lauri Tarasti. 

Kulttuuri ei ole pelkästään musiikkia tai taidetta. Kulttuurigaalassa on tarkoitus tuoda esiin kulttuurin monialaisuus.

“Vuosisadan Kulttuurigaala tulee täyttämään syksyllä odotukset, ja Suomen kulttuuri tulee kaikille tutuksi, myöskin niille, jotka eivät sitä itse harrasta. Jokainen on ymmärtää kuitenkin, että se ollut merkittävä tekijä yhteiskunnassa aikanaan ja tulee olemaan”, jatkaa Tarasti.

 

Kulttuurilla vankka asema

Kulttuurin merkitys kansakunnan identiteetin kannalta on ollut merkittävä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Suomen itsenäisyydellä ja kulttuurilla on ollut iso merkitys, sillä jos kansakunnalla ei ole omaa kulttuuria, onko se kansakunta? Suomen kulttuurin tulevaisuus on tärkeää, sillä Suomi on paljolti sitä mitä sen kulttuuri on”, sanoo Tarasti.

“Kulttuurin saralla työskennellessäni koen sen merkittävyyden ja tärkeyden. Uskon, että jokainen sukupolvi on löytänyt ja löytää aikansa vastaavat kulttuurimuodot”, kertoo Jorma Uotinen, tanssitaiteen asiantuntija.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan ja huomioidaan suomalaisia taiteilijoita, artisteja, kulttuurin tekijöitä sekä tapahtumia.

“Minulla on jokaisessa kategorioissa omat suosikkini. Jokaiseen palkintokategoriaan löytyy meillä erittäin hyvät ehdokkaat”, kertoo Uotinen.

“Tottakai on selkeää, jos ajatellaan Vuosisadan Kulttuuripersonaa, että se pitää olla suuri kulttuuripersoona. Täytyy katsoa taakse päin, mutta myös eteenpäin mikä on henkilön asema tulevaisuudessa”, päättää Tarasti.

 

 

 

Muut Ajankohtaiset

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Turun Kansallinen Kirjakauppa on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Kirjakauppa on lahjoittanut yhdessä kustantajien kanssa kirjapalkintoja, joiden saajat arvotaan kaikkien Vuosisadan kulttuuripersoona -palkinnon äänestäjien kesken kuukausittain lokakuuhun saakka.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti neljä ja puoli kuukautta ennen varsinaista gaalaa neljän eri palkintoluokan ehdokkaat Kultalilja-raadin äänestykseen. Yhteensä 36 ehdokasta edustaa monimuotoisesti suomalaista kulttuuria ja sen tekijöitä. Ehdokasjoukko täydentyy vielä viikon päästä sadalla nimellä, joista kansa pääsee valitsemaan äänestämällä Vuosisadan kulttuuripersoonan.

Lue lisää

Koivuniemi, Rajaton, Juntunen ja Salminen esiintyvät Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Lue lisää

Lataa Cardu-sovelluksessa Vuosisadan Kulttuurigaala -mobiilikortti kännykkääsi. Samalla saat oikeuden osallistua kuukausiarvontoihin toukokuusta 2017 alkaen.

Lue lisää

Katso palkintolautakuntaan kuuluvat jäsenet

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa 18.10.2017 Turun Logomossa Suomen laajaa kulttuuritarjontaa. Suomen museoliitto on yksi gaalan yhteistyökumppaneista.

Lue lisää

Suomalainen luovuus jalustalla Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

Lue lisää

Kulttuurin kirjoa palkitaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Lue lisää

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 sykkii suomalaista kulttuuria. Yksi vuoden huipputapahtumista tulee olemaan Vuosisadan Kulttuurigaala.

Lue lisää

Hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 pulserar av den finländska kulturen. Ett av årets toppevenemang kommer att vara Århundradets Kulturgala.

Lue lisää