Kansallinen Kirjakauppa mukana Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Kulttuurigaalan palkinnot Turun Kansallinen Kirjakauppa

Turun Kansallinen Kirjakauppa on lahjoittanut yhdessä kustantajien kanssa kirjapalkintoja

Turun Kansallinen Kirjakauppa on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Kirjakauppa on lahjoittanut yhdessä kustantajien kanssa kirjapalkintoja, joiden saajat arvotaan kaikkien Vuosisadan Kulttuurigaala -kortin ladanneiden kesken kuukausittain lokakuuhun saakka.

 

1920-luku tiskin edessä Kustaa Tiainen, keskellä Yrjo Korte, oik Veikko Kallioniemi

1920-luku tiskin edessä Kustaa Tiainen, keskellä Yrjo Korte ja oikealla Veikko Kallioniemi

 

Kansallinen Kirjakauppa on toiminut kirjallisuuden ja lukemisen edistämiseksi jo yli sadan vuoden ajan. Kesäkuun ensimmäinen päivä alkoi 118 vuosi samassa paikassa. Omalta osaltaan Kansallinen Kirjakauppa haluaa tukea monipuolista kulttuuritarjontaa tarjoamalla asiakkailleen mahdollisimman monipuolisen valikoiman niin kotimaista kuin käännettyäkin kirjallisuutta.Myös paikallisuus näkyy vahvasti kirjakaupan toiminnassa, niin yhteistyökumppaneiden kuin kirjavalikoimankin osalta. Kansallinen Kirjakauppa ottaa myyntiin myös paljon omakustanteita, jolloin esille pääsevät myös nekin kirjailijat, joiden teoksia ei valtamediassa näy. Kirjakaupassa uskotaan vahvasti kirjan vetovoimaan myös tulevaisuudessakin. Lukeminen on kulttuuriteko, joka onnistuu meiltä jokaiselta.

Palkinnonsaajat saavat Wäinö Aaltosen Kultalilja-patsaan pienoismallin. Myös Kansallisella Kirjakaupalla on ollut kunnia saada oma Wäinö Aaltosen patsas. Kirjakaupalle lahjoitettiin ”Henkinen työ” -patsas vuonna 1939, kun toimintaa oli ollut takana 40 vuotta. Samanlainen patsas on nähtävissä myös Suomen Eduskuntatalon istuntosalissa.

 

WP_20170605_15_07_48_Pro

Toimitusjohtaja Paula Palmroth

Toimitusjohtaja Paula Palmroth kuuluu Kultalilja-raatiin, joka äänestää Vuosisadan kulttuuriteko, Vuosisadan kulttuurivaikuttaja, Kulttuurin kansainväistymispalkinto ja Kulttuurin tulevaisuus -palkinnon saajat.

”Olemme ilolla mukana Suomen 100-vuotisjuhlavuonna tässä kulttuurihankkeessa ja on iso kunnia olla mukana Kultalilja-raadissa”, kertoo Paula Palmroth.

Palmrothin mielestä kulttuuriset arvot on tärkeätä nostaa esille ja on hyvä katsoa myös taaksepäin ja nostaa esille laaja-alaisesti eri kulttuurin tekijöitä.

”Mielenkiinnolla odotan myös yleisöäänestyksen perusteella valittavaa Vuosisadan kirjaa,” pohtii Paula Palmroth.

www.kansallinenkirjakauppa.fi

 

Muut Ajankohtaiset

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti torstaina 8.6. Ateneumissa Helsingissä ehdokkaat Vuosisadan kulttuuripersoona -yleisöäänestykseen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan palkintolautakunta julkisti neljä ja puoli kuukautta ennen varsinaista gaalaa neljän eri palkintoluokan ehdokkaat Kultalilja-raadin äänestykseen. Yhteensä 36 ehdokasta edustaa monimuotoisesti suomalaista kulttuuria ja sen tekijöitä. Ehdokasjoukko täydentyy vielä viikon päästä sadalla nimellä, joista kansa pääsee valitsemaan äänestämällä Vuosisadan kulttuuripersoonan.

Lue lisää

Koivuniemi, Rajaton, Juntunen ja Salminen esiintyvät Vuosisadan Kulttuurigaalassa

Lue lisää

Lataa Cardu-sovelluksessa Vuosisadan Kulttuurigaala -mobiilikortti kännykkääsi. Samalla saat oikeuden osallistua kuukausiarvontoihin toukokuusta 2017 alkaen.

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaalan kumppaniworkshop-tilaisuus ja palkintolautakunnan kokous pidettiin Casino Helsingin tiloissa torstaina 11.5.2017.

Lue lisää

Katso palkintolautakuntaan kuuluvat jäsenet

Lue lisää

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa 18.10.2017 Turun Logomossa Suomen laajaa kulttuuritarjontaa. Suomen museoliitto on yksi gaalan yhteistyökumppaneista.

Lue lisää

Suomalainen luovuus jalustalla Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

Lue lisää

Kulttuurin kirjoa palkitaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Lue lisää

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 sykkii suomalaista kulttuuria. Yksi vuoden huipputapahtumista tulee olemaan Vuosisadan Kulttuurigaala.

Lue lisää

Hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 pulserar av den finländska kulturen. Ett av årets toppevenemang kommer att vara Århundradets Kulturgala.

Lue lisää